Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Tänderna utslagna – gjorde sedan mål

Daniel Sedin fick flera tänder utslagna i Vancouvers match mot Arizona i NHL-ishockeyn. Men han kom snabbt tillbaka och gjorde mål.

Daniel Sedin fick pucken på munnen i första perioden och föll ihop på isen. Han tog sig själv ut till båset och visade där upp den blodiga munnen.

– Tre tänder rök, men det är ingen fara. Tandläkaren sätter tillbaka dem i morgon, säger Daniel Sedin till Expressen.

Det dröjde inte länge innan Daniel Sedin var tillbaka på isen och fyra minuter in i tredje perioden gjorde han Vancouvers 2–3-mål, assisterad av brorsan Henrik.Ytterligare en svensk skadades i NHL-ishockeyn natten mot tisdagen. Det var Ottawas Mika Zibanejad som utgick efter att ha fått en klubba i ansiktet. Skadan ska dock ha sett värre ut än vad det var.

– Mika är ok. Han är med på planet hem och spelar förhoppningsvis nästa match, säger lagkamraten Erik Karlsson till Expressen.

Ottawa vann över St Louis med 3–2 efter förlängning. Erik Karlsson svarade för en målgivande passning. Detroit besegrade New Jersey och det var det amerikanska 19-åriga stjärnskottet, rookien Dylan Larkin, som gjorde matchens enda mål knappt tio minuter in i första perioden. Efteråt var den svenske lagkaptenen Henrik Zetterberg nöjd.

– Vi gjorde en riktigt bra bortamatch, spelade tajt och bra i 60 minuter och såg till att de inte fick särskilt mycket överhuvudtaget, säger Zetterberg till Aftonbladet.