Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Time-out tände Örebro hemma mot Djurgården

Örebrobacken Bobbo Petersson jublar efter kvitteringen.
Örebrobacken Bobbo Petersson jublar efter kvitteringen. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Efter tisdagens 2–1-seger mot Frölunda hade Djurgården skaffat sig ett bra läge att klättra uppåt i SHL-tabellen.

Och visst, Djurgården passerade Färjestad och gick upp på femte plats. Men det blev bara en poäng borta mot Örebro som satte avgörande 2–1 i förlängningen.

Det var tydligt att Örebro snackat ihop sig efter förra omgångens smäll mot Luleå (förlust med 7–0). Hemmalaget bjöd formraketen Djurgården på tufft motstånd i Behrn Arena.

Men det var ändå Djurgården som gjorde första målet. Linus Hultström skaffade sig med sin karaktäristiska skridskoåkning läge vid blålinjen och satte med ett välriktat dragskott 1–0 12.48 in i första perioden.

I andra var det inledningsvis Djurgården för hela slanten, Patrick Thoresen samspelade fint med Matt Anderson och även Henrik Eriksson hade ett friläge. Inte ens sex minuter hade gått innan Örebro tog time-out. Den gav effekt – Örebro arbetade sig in i matchen igen.

När Linus Hultström satt utvisad gjorde Bobbo Pettersson 1–1 bakom Mantas Armalis i Djurgårdens mål, minst sagt förlösande för Örebro som dessförinnan inte gjort mål på 154 minuter. Dessutom har laget en längre tid haft förtvivlat svårt att få dit pucken i numerärt överläge. Senaste power-play-målet kom 27 januari.

Djurgårdens Patrick Thoresen var inte nöjd med matchutvecklingen.

– Andra dominerar vi fullständigt och det är orättvist att vi inte får in något mål. Vi radar upp läge efter läge, sa han till CMore i periodpausen.

I tredje mållösa perioden avtog chanserna, och den intensitet som präglat de två första perioderna försvann.

I förlängningen avgjorde Joel Mustonen för Örebro.

Den enpoängare Djurgården ändå fick med sig innebär att laget nu har en svit på åtta raka matcher med poäng. Det var DIF-tränaren Hans Särkijärvi nöjd med efter matchen, annars tyckte han att det var ett och annat som inte stämde.

– Vi kommer inte riktigt upp i det spel man har i oss, sa han till CMore efter matchen.

– Vi var lite långsamma med puck och får inte till det spelet vi vill i anfallszon.
På lördag är det dags för ny match för Djurgården, hemma mot Luleå. Frågan är om målvakten Mikael Tellqvist är spelklar då. Han har fortfarande inte funnits med i laguppställningen sedan han blev pååkt mot Växjö 16 februari.