Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 22:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/tobias-forsbergs-forsta-ord-efter-allvarliga-skadan-tack/

Ishockey

Tobias Forsbergs första ord efter allvarliga skadan – ”Tack”

Bild 1 av 3 Stöd för Tobias Forsberg har visats på arenor över hela Sverige, här från fans på matchen mellan Södertälje SK och Västerås IK.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Bild 2 av 3 30-årige Tobias Forsberg har sin moderklubb i Munksunds SSK i Piteå och har även representerat Modo, Björklöven och Västerås innan han 2011 kom till Leksand.
Foto: Claus Meyer/TT
Bild 3 av 3 Det var den 26 december i fjol som Tobias Forsberg skadades allvarligt på Tegera arena i Leksand, i matchen mellan Almtuna IS.
Foto: Henrik Hansson/TT

Hockeyspelaren Tobias Forsberg ger nu sin första kommentar sedan han skadade sig allvarligt under matchen mellan Leksand och Almtuna i december.

”Tack för er värme och omtanke”, hälsar han via sin agent till Leksands hemsida.

Fredrik Tano
Rätta artikel

Tobias Forsberg är fortsatt kvar på Akademiska sjukhuset i Uppsala, och enligt hans agent Michael Reander är han fortfarande tidigt inne i en lång process gällande både läkning och rehabilitering. ”Detta gör att man inte heller kan svara på frågor om bestående men”, skriver han.

Forsberg skadades mycket allvarligt när han åkte in med huvudet före i sargen under matchen i hockeyallsvenskan på annandagen i fjol. Det har tidigare meddelats att han inte kommer spela mer under resten av säsongen men i övrigt har informationen om hans hälsotillstånd varit knapphändig.

Nu lämnar Forsberg själv för första gången en hälsning till omvärlden, via agenten Michael Reander:

”Jag har först nu på slutet tagit del av några av alla era hälsningar. Jag känner mig verkligen rörd och det ger mig stöd i denna väldigt svåra tid. Ett stort tack till alla leksingar, resten av hockey-Sverige och alla andra för er värme och omtanke! Tack!”.

Nya uppdateringar om Forsbergs skadeläge kommer när sådan information finns, skriver Reander också på Leksands hemsida.