Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 09:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/tre-kronors-superkedja-grythunden-och-ynglingarna/

Ishockey

Tre Kronors superkedja: ”Grythunden och ynglingarna”

Patric Hörnqvist, William Nylander och Elias Pettersson ska visa vägen i VM-premiären mot Tjeckien. Foto: Bildbyrån

BRATISLAVA. Två puckskickliga ynglingar, och en rutinerad lirare som ska se till att skapa ytor för dem.

Tillsammans bildar William Nylander, Elias Pettersson och Patric Hörnqvist Tre Kronors superkedja i fredagskvällens VM-premiär mot Tjeckien.

Rätta artikel

När Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg fick frågan varför han valde att sätta samman de här tre spelarna svarade han:

– Elias har en fantastisk förmåga att hitta spelare och olika situationer och han kan avsluta med sitt fantastiska skott. ”Wille” är mer dynamisk i sitt sätt med pucken och hittar olika lösningar och ”Bengan” är lite grythund framför målet och skapat ytor åt de andra två. 

Efter torsdagens träning i VM-arenan träffade DN Patric ”Bengan” Hörnqvist. Förra året kom han till VM först i slutet av turneringen. I år är han däremot med från start.

– Det känns bra att vara här från början, och kunna komma in i spelsystemet direkt och lära känna grabbarna, säger Patric Hörnqvist.

Med sina 32 år är Hörnqvist en av de äldsta spelarna i Tre Kronors VM-trupp. 

Som sällskap ute på isen i Bratislava har han två av truppens yngsta spelare 20-årige Elias Pettersson och 23-årige William Nylander.

– Det är två grymt skickliga spelare, säger Patric Hörnqvist om sina kedjekamrater.

– Elias har gjort en ruggig rookiesäsong i NHL, och han kommer att vinna priset som årets rookie. Och ”Nyllet” är en grymt skicklig hockeyspelare. Så det gäller för mig att skapa ytor för dem, och se till att jag är bra runt målet.

Tre Kronors övriga tre kedjor i premiären mot Tjeckien kommer att se ut på följande sätt: Oskar Lindblom, Adrian Kempe och Elias Lindholm, Loui Eriksson, Anton Lander och Jesper Bratt samt Dennis Rasmussen, Marcus Krüger och Mario Kempe. 

Quiz: Har du koll på Tre Kronors elva VM-guld i ishockey?