Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 08:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/vancouver-oste-in-mal-mot-boston/

Ishockey

Vancouver öste in mål mot Boston

Ben Hutton firar ett av Vancouvers mål.
Ben Hutton firar ett av Vancouvers mål. Foto: Elise Amendola/AP

Vancouver-forwarden Loui Eriksson hade bara gjort ett mål i höst.

Då slog han till med två mot sitt gamla lag Boston i 8–5-segern i NHL.

Rätta artikel

– Ingenting har gått lätt för mig tidigare den här säsongen, målen har inte velat komma, så det var väldigt skönt att få sätta två. I synnerhet här, jag spelade ju i Boston tidigare, säger den 33-årige göteborgaren till Aftonbladet.

33-åringen hyllades också av lagkamraten Bo Horvat.

– Loui var fenomenal i kväll, inte bara genom att göra mål utan även med andra saker. Jag tycker att det visar mycket om hur hans självförtroende är just nu. Det blir bara bättre och bättre, säger Horvat, som också gjorde två mål, till nhl.com.

Loui Eriksson, som spelade med Boston 2013–2016, säger att det alltid känns speciellt att komma tillbaka och spela i staden.

– Det är alltid kul att spela mot sitt förra lag, speciellt när man vinner. Det var en kul kväll, säger Eriksson till nhl.com.

Eriksson fick också en assist och har nu nio poäng efter 17 matcher. Hans 14 år yngre landsman Elias Pettersson har 17 poäng på elva matcher, efter att ha noterats för en assist i matchen mot Boston.

– Det kändes lite konstigt i dag. Jag hade inte studsarna med mig och tog några enkla, tafatta felbeslut. Jag får se till att vara lite mer rejäl och spela enkelt nästa gång, säger succérookien till Aftonbladet.

Vancouver har inte gjort så många mål under en och samma match sedan 2009, då man vann över Colorado med 8–2.

– Det blev väldigt öppet och konstigt. Men det var roligt att vi kunde sätta så många puckar och ändå skönt att vinna när det blev så här, säger Eriksson till Aftonbladet.

Oliver Ekman-Larsson gjorde ett mål och en assist för Arizona och Oskar Lindblom en assist för Philadelphia när laghen möttes. Matchen slutade 5–4 till Philadelphia.