Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 07:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/vaxjo-vann-formstarka-lagens-mote/

Ishockey

Växjö vann formstarka lagens möte

Växjö besegrade Färjestad med 3–2 efter förlängning. Foto: Jonas Ljungdahl

Matchen bjöd chans att snygga till en redan vacker formkurva, men även risk för en plump i ett i övrigt vackert formprotokoll.

Seger med 3–2, efter förlängning, hemma mot Färjestad innebar att Växjö gled av isen med snyggast formrad av de två.

TT Text

Tre trepoängare vardera som facit från de fyra senaste omgångarna – båda lagen hade god dagsform som en gemensam nämnare när pucken släpptes. Färjestad har presterat en höst som fört laget till en plats bland topplagen i SHL medan Växjö börjat röra på sig först den senaste tiden.

Det hann gå 38 sekunder innan Växjös Ilari Melart klev in i handlingen. Gästande Färjestad funderade nog över vad som hänt med Ilari Melart, som före sin nuvarande sejour i Småland spelade för värmlänningarna med sex mål på 86 grundseriematcher i SHL som facit. Det välplacerade handledsskottet, som gav Växjö en tidig ledning, innebar att backen gjorde sitt sjätte mål i sin tionde match i Växjötröjan.

Växjö har hamnat på efterkälken i SHL-tabellen och poänghungern märktes under matchinledningen då laget skapade fina chanser. Men utdelningen uteblev. I stället visade Färjestad att lagets starka powerplay på sistone inte varit någon tillfällighet. Jesper Olofssons kvitteringspuck, i spel fem mot fyra, gav gästerna en biljett tillbaka in i matchen.

Den andra perioden präglades av en stundtals hård press från Färjestads sida. Men de 20 minuterna från paus till paus blev mållösa. Ett av två formstarka lag skulle vinna den här eftermiddagen och ju längre tiden gick med lika på tavlan, desto viktigare skulle nästa mål bli.

I den tredje perioden fick Växjös lagkapten Erik Josefsson pucken till skänks av en motståndare och 2-1 var ett faktum.

Men ännu en gång kom Färjestad tillbaka. Johan Ryno kvitterade när 2.49 återstod av den tredje perioden. Matchen gick till förlängning och där avgjorde nyförvärvet Miika Koivisto för Växjö.