Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Viktig trepoängare för Växjö

Några minuter i andra perioden gick allt Växjös väg. Till slut blev det 3–2 hemma mot HV71 och fortsatt bra läge i jakten på en kvartsfinalplats i SHL-hockeyn.

Ett slumpmål signerat Richard Gynge gav Växjö ledningen i mitten av andra perioden i Smålandsderbyt mot HV71. Men det var en händelse strax efteråt som fick avgörande betydelse för matchen. HV-forwarden Mattias Tedenbys huvudtackling mot Liam Reddox efter 14.20 gav fem minuter i utvisningsbåset och matchstraff.

Ett par minuter hade Växjö utnyttjat överläget och med två snabba mål av Alexander Johansson och Joakim Hillding gått fram till 3–0.

Men Växjö höll på att slarva bort trepoängaren när HV71 fick till två reduceringar. Båda kom genom Oscar Sundh och plötsligt blev det nerv i matchen.

Växjö höll dock undan och har häng på lagen ovanför slutspelsstrecket med lika poäng som Färjestad och en mindre än Djurgården. HV71 är i stort sett klart för spel i åttondelsfinaler.

– Vi gjorde två bra perioder och en mindre bra. Som vi spelade i tredje perioden ska vi inte göra, sade Växjös målvakt Christopher Nilstorp till C More.

– Klart det är viktigt att vi är med och slåss om en kvartsfinalplats.