Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 19:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/washington-angar-vidare-med-svenska-mal/

Ishockey

Washington ångar vidare med svenska mål

”Det är bra för självförtroendet när vi kan hålla ett sånt här lag borta”, säger Nicklas Bäckström. Foto: Patrick Smith/AFP

Washington tog sin sjunde seger i rad när man besegrade Winnipeg med 3–1 i NHL-ishockeyn. Nicklas Bäckström och Carl Hagelin gjorde varsitt mål.

– Du drömmer alltid om att pucken ska landa på din klubba, och i dag gjorde den det, säger Hagelin till journalister efter matchen.

Rätta artikel

De regerande mästarna har fått fart under skridskorna under andra halvan av NHL-säsongen, och utökar med hemmasegern mot Winnipeg ledningen i Metropolitan Division.

1–0-målet sattes av Nicklas Bäckström, som fick gott om tid på sig att placera handledsskottet några meter in från blålinjen i första perioden.

Blixtsnabbe Carl Hagelin stack på kontring i den andra perioden, plockade upp en tjusig backhandslobb från Nic Dowd och satte pucken mellan benskydden på målvakten.

– Jag kom in och skulle hjälpa till i defensiven, och när han fick pucken så tänkte jag att jag lika gärna kunde sticka och försöka få till en kontring, säger Hagelin i eftermatchintervjun i omklädningsrummet.

Det var Hagelins andra mål för Washington sedan flytten från Los Angeles tidigare i år.

– Jag kom in med självförtroende. Det finns en ömsesidig respekt mellan mig och spelarna i laget efter att ha spelat mycket mot varandra, så det har varit en lätt övergång, säger Hagelin, som tycker att det är skönt att snabbt ha kastats in i hetluften.

Washington fick tillbringa mycket tid i numerärt underläge med fem utvisningar, men klarade sig utan att släppa in något mål under tiden. Två av utvisningarna stod Carl Hagelin för, som annars har fått en roll där han hjälper till vid Washingtons boxplay.

– Det är fantastiskt att de lyckades rädda mig, de gjorde ett bra jobb, säger en tacksam Hagelin efter matchen, och tillägger att han så klart inte är stolt över att sitta utvisad fyra minuter under en period.

Nicklas Bäckström konstaterar att det var en tuff match.

– Vi vet att de är farliga, speciellt när de kommer med fart. De är väldigt skickliga. Men varje gång vi möter en sådan utmaning så accepterar vi den, säger han.

Bäckström, Hagelin och målvakten Pheonix Copley utsågs till matchens bästa spelare, och just det defensiva arbetet var något som lyftes i eftermatchintervjuerna.

– Det är bra för självförtroendet när vi kan hålla ett sånt här lag borta. Det är klart att de hade några chanser, men när vi verkligen behövde hålla dem borta så gjorde vi det, säger Bäckström.

Läs mer: Carl Grundström nätade i NHL-debuten