Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 17:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/winnipeg-vande-04-till-seger/

Ishockey

Winnipeg vände 0–4 till seger

Foto: Noah K. Murray/AP

Ge aldrig upp. Det visade Winnipeg borta mot New Jersey när laget vände 0–4 efter halva matchen till seger med 5–4.

– Fokus låg på att göra mål, säger matchhjälten Blake Wheeler.

TT Text

När New Jersey skrinnade in på isen för sin första NHL-match för säsongen dröjde det inte länge innan två av lagets profilvärvningar, Nikita Gusev och P K Subban, presenterat sig för hemmapubliken med mål respektive målpass.

När Subbans kedjekamrat Blake Coleman smällde in sitt andra mål för kvällen hade det gått 14 minuter av mittperioden och laget ledde med 4–0. Stjärnorna verkade tro att matchen var över, men det trodde aldrig gästerna från Kanada.

– De första 40 minuterna gick inte som vi ville, men vändpunkten kom med fem kvar, det var bra stämning på bänken och alla peppade varandra. Fokus låg på att göra mål, säger Blake Wheeler , som själv fullbordade vändningen i straffläggningen.

För det viktiga målet kom, elva sekunder före paussignalen satte Dmitrij Kulikov en första reducering, som i tredje perioden följdes av ytterligare tre bortamål. Och plötsligt var ställningen 4–4.

– Vi fortsatte bara spela, målet gav oss hopp, att gå in i tredje och veta att man bara ligger under med tre mål i stället för fyra var en stor skillnad. Vi tyckte vi förtjänade bättre i förra matchen (4–6 mot New York Rangers) hittade ett sätt att kämpa oss tillbaka i matchen, säger Mathieu Perreault som själv satte reduceringen till 4–3, till pressen.

Efter kvitteringen blev det inga fler spelmål, och matchen fick avgöras på straffar, där Blake Wheeler alltså satte den avgörande straffen.

På Long Island tog Washington via 2–1 mot New York Islanders sin andra seger i säsongsstarten. Nicklas Bäckström passade till T J Oshie när denne satte avgörande 2–1, svenskens första poäng för säsongen.