Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Zackrisson fortsätter att leverera

Skellefteås Patrik Zackrisson i kamp med Malmö Redhawks Johan Ivarsson och Fredrik Händemark.
Skellefteås Patrik Zackrisson i kamp med Malmö Redhawks Johan Ivarsson och Fredrik Händemark. Foto: Björn Lindgren/TT

Poängkungen Patrik Zackrisson fortsätter att leverera för sitt Skellefteå.

Borta mot Malmö satte centern sitt elfte mål för säsongen – ett mål som knäckte skåningarna.

– Det är i slutspelet det gäller, säger den färske landslagsspelaren efter 3–0-segern.

Poängmässigt gör Skellefteåcentern Patrik Zackrisson sin bästa SHL-säsong hittills i karriären. Det tidigare poängrekordet i ligan noterades förra säsongen när han svarade för 35 poäng på 52 matcher (10 mål plus 25 assist). Redan nu är 28-åringen uppe i 39 poäng (11+28) på 41 matcher.

– Det är roligt poängmässigt, men det är i slutspelet det gäller. Det är då det roliga börjar, säger han efter 3–0-segern inför 6.403 åskådare i Malmö Arena.

Zackrisson gjorde sitt elfte mål för säsongen när han blott 42 sekunder in på slutperioden satte 2–0 bakom Jonas Gunnarsson. Ett mål som knäckte Malmö, som spelmässigt var väl med i matchen.

– Vi behöver göra ett mål för att få den sista energin och självförtroendet. Det är ett psykologiskt jobbigt mål i början av tredje där, säger Andreas Hadelöv, assisterande tränare i Malmö.

Skellefteås landslagsmålvakt Markus Svensson fick vakta båsdörren. I stället fick Erik Hanses chansen mellan stolparna – och han tog den. I sin 13:e SHL-match för säsongen höll Hanses nollan för serieledaren och stoppade 36 Malmöpuckar.

– Han är felfri för oss, säger Zackrisson.

Under onsdagen blev Zackrisson uttagen till Tre Kronors dubbellandskamp mot Finland nästa vecka efter att lagkamraten Jimmie Ericsson, som satte 1–0 mot Malmö, lämnat återbud.

– Jättekul. Kul att få chansen igen, säger Zackrisson, som får sällskap av lagkamraterna Markus Svensson, Tim Heed, Niclas Burström, John Norman och Martin Lundberg till matcherna mot Finland.

Skellefteåspelaren har gjort över 30 landskamper för Sverige, men väntar fortfarande på att få göra ett seniormästerskap.

– Jag tar en match i taget. Jag ska göra mitt bästa sedan får vi se hur långt det räcker, säger han.

Zackrisson är klart intresserad av en plats i Pär Mårts VM-trupp till turneringen i Moskva i maj.

– Självklart. Det tror jag att det är väldigt många som är, säger han.

Nykomlingen Malmö får fortsätta att rikta blickarna nedåt i tabellen. Jagande Modo på kvalplats är fem poäng bakom efter en 1–0-seger mot Linköping.