Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 02:49 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/zetterberg-hyllas-efter-beskedet-att-karriaren-ar-over/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Zetterberg hyllas efter beskedet att karriären är över

Henrik Zetterberg under en träning i Sotji dagarna före OS startade. Det blev hans sista framträdande i Tre Kronors tröja.
Henrik Zetterberg under en träning i Sotji dagarna före OS startade. Det blev hans sista framträdande i Tre Kronors tröja. Foto: Roger Turesson

Direkt efter beskedet att Henrik Zetterberg tvingas avsluta sin karriär började hyllningarna på sociala medier att komma, och de fortsatte att komma i strid ström.

Tidigare lagkompisar, ledare och motståndare är alla överens om att han kommer att saknas när hockeysäsongen drar i gång.

37-årige Henrik Zetterberg är en av svensk hockeys största stjärnor. Hur mycket han respekteras som spelare – och inte minst som människa – märktes tydligt efter fredagens besked att karriären nu är över.

Tre Kronors assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv, som tar över som förbundskapten nästa säsong, skriver på Twitter: ”En fantastisk spelare med en grym karriär. En av våra bästa genom alla tider! ”

Även Tre Kronor hyllar OS- och VM-guldmedaljören:

I Timrå spelade Jonathan Hedström tillsammans med Henrik Zetterberg under lockoutsäsongen. De två blev nära vänner, och nu ska de leva pensionärsliv tillsammans.

Den tidigare spelaren, numera expertkommentatorn, Rickard Wallin lärde känna Henrik Zetterberg redan när de två var i början av sina karriärer. Så här hyllar han  Henrik:

I Timrå är och förblir Henrik Zetterberg en idol. Så här skriver klubbens juniortränare Thord Johansson på Twitter:

På Detroits egen hemsida beskriver lagkamraten Niklas Kronwall hur mycket Henrik Zetterberg har betytt för Detroit och hur mycket han själv kommer att sakna honom.

På NHL:s sida påminns läsarna om att Henrik Zetterbergs fantastiska karriär inte var given. Han draftades som spelare 210 i den sjunde rundan.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.