Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 07:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/zibanejad-skadad-nar-rangers-foll/

Ishockey

Zibanejad skadad när Rangers föll

Mika Zibanejad stoppas från att bli målskytt. Skadade sig sedan med oklar prognos. Foto: Bruce Bennett/AFP

Överkörda med 4–7, Henrik Lundqvist utbytt och Mika Zibanejad skadad.

Bataljen mot Boston blev inte vad New York Rangers hade hoppats på.

TT Text

Matchen i Madison Square Garden började bra för hemmafavoriterna New York Rangers. Micheal Haley satte 1–0 i mitten av första perioden och laget höll undan framför Henrik Lundqvist i målet.

Men så åkte Mika Zibanejad på en tackling av Bostons Patrice Bergeron. Rangers svenske poängkung, som hade hoppats på en roligare 500:e NHL-match, kunde fortsätta men bara förstaperioden ut. Rangers uppger att det är en skada på överkroppen, och att hans skadeläge är osäkert.

Med Zibanejad borta föll Rangers ihop, tränaren David Quinn ville efter matchen inte skylla förlusten på stjärnans skada, men skällde på presskonferensen ut sitt lag.

– Jag tycker att det är en del av att vara ett proffs att kunna tackla motgångar och att det gäller att kämpa hårt. Jag tror att vi har killar i laget som inte riktigt förstår det där, jag tror att de tror att ishockey ska avgöras av spelskicklighet. Det är en stor del av spelet, men om man inte har kampviljan i sig spelar det ingen roll hur bra du är, du gör ändå inga poäng, säger Quinn.

Bostons stjärnor tackade och tog emot när Rangers vacklade, i synnerhet kedjan med Bergeron, Brad Marchand och David Pastrnak tog för sig. De tre stod för fem mål och sammanlagt 13 poäng i 7–4-vinsten.

Efter de fyra första insläppta målen fick Rangers målvakt Henrik Lundqvist nog, och byttes av av Alexandar Georgiev.

– Vi måste förstå hur hårt vi måste kämpa varje kväll. Det här kommer inte att räcka. En del handlar om självförtroende, men vi måste börja spela enklare, och kämpa mer. Det är så man vinner matcher i den här ligan. I andra perioden kändes det som att de gjorde som de ville, säger Lundqvist enligt nhl.com.

Läs mer: Åttonde raka förlusten för Detroit: ”Snacket är positivt”