Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 23:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/italiensk-ilska-mot-norges-tranare-han-ljog-for-oss/

Sport

Italiensk ilska mot Norges tränare: ”Han ljög för oss”

Dorothea Wierer talar inte med förre tränaren sedan han gick till Norge. Foto: Alexey Filippov/IBL

Det är frostigt på skidskytte-VM mellan Italien och förre tränaren Patrick Oberegger.  

– Vi har aldrig pratat med varandra igen. Han är en annan person nu, säger italienska stjärnan Dorothea Wierer till NRK.

Rätta artikel

Den italienske tränaren bytte landslag från Italien till Norge inför säsongen, något som inte föll i god jord i hemlandet.

– Vi har ingen kontakt. Det är märkligt, men jag menar att et säger någonting om honom som person. Han ljög för oss, säger Wierer.

Oberegger var fem år i Italien.

– I början var vi väldigt arga, för de ljög och sade inte sanningen om varför han lämnade. Jag bryr mig inte längre nu, och koncentrerar mig på mig själv, säger Wierer.

Tränaren hade ett nära förhållande till Wierer.

– Jag vet att hon är arg på mig på grund av beslutet, men det är inte säkert att hon skulle vara den första att få veta. Allt handlar inte om utövaren, och det här var ett livsbeslut för mig. Jag var väldigt ärlig med förbundet, och det handlade både om mitt privatliv och att få en ny utmaning, säger Oberegger till NRK.

Med de nya tränarna Andreas Zingerle och Andrea Zattoni har Italien haft en succésäsong. Lisa Vittozzi leder världscupen före Wierer, och har tagit silver på VM.

Läs mer: Skidskytte – en dröm för statistiknördar