Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 01:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/italiensk-press-hyllar-zlatan-ibrahimovics-svenska-effekt-pa-milan/

Sport

Italiensk press hyllar Zlatans ”svenska effekt” på Milan

Zlatan Ibrahimovic. Foto: Daniele Mascolo/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic utnämns till matchens bästa spelare efter att ha gjort sitt första mål sedan han kom tillbaka till Milan.

”Med honom är hela Milan pånyttfött”, skriver Gazzetta dello Sport dagen efter 2–0-segern mot Cagliari.

”Ibracadabra”, skriver Gazzetta dello Sport, eller Gazzetta Sportiva som den heter på söndagar, högst upp på sin förstasida, en rubrik som använts många gånger förr under svenskens år i Italien.

Nu är han tillbaka, och gjorde 2–0-målet när det fram tills nu krisande Milan visade upp ett klart förbättrat spel. Svensken gjorde sin andra match med laget, den första från start.

Både Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport utser honom till den bäste när de sätter betyg.

https://twitter.com/Gazzetta_it/status/1216223277221171200

”Han spelar med ett tillslag, han vet att han inte har fler. Men han gör skillnad även på det sättet”, skriver Gazzetta och ger honom betyget 7 av 10.

Corriere dello Sport är lite generösare med 7,5, och skriver: ”Yachten Zlatan som lägger till för sitt första uppdrag som startspelare sänder en signal till hela den värld som älskar honom.”

”Svenskeffekt på det rödsvarta laget”, skriver tidningen.

https://twitter.com/CorSport/status/1216276134662430722

”Milan vibrerar”, skriver Tuttosport på sin förstasida.

Italiens största tidning Corriere della Sera konstaterar också att Ibrahimovic lyfter Milan igen och ger honom en sjua i betyg: ”Han är tillbaka, och som han är det.”

Repubblicas krönikör Enrico Currò skriver att ”om han spelar såhär så skjuter han pensionen allt längre framför sig”. Tidningen ger en sjua i betyg med motiveringen: ”Han tar bit för bit på sig att bära laget på sina axlar.”

Även Robin Olsen i motståndarna Cagliaris mål får beröm. Gazzetta dello Sport utser matchens andre svensk till den bästa spelaren i sitt lag, och ger honom en sexa i betyg.

Olsen räddade en nick från Zlatan i första halvlek. Gazzetta dello Sport skriver om landslagsmålvakten: ”Svenskt derby med ”Ibra”, och med fingertopparna (och stolpen) tar han ifrån honom ett nästan säkert mål. Zlatan tar revansch, men han är den som gör minst antal misstag.”

Läs mer: Milanos borgmästare välkomnar Zlatanstatyn
Läs mer: Zlatan gjorde sitt första mål efter återkomsten