Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 05:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/italiensk-press-zlatan-milans-andlige-ledare/

Sport

Italiensk press: Zlatan Milans andlige ledare

Zlatan Ibrahimovics målgest kallas ”prästerlig” av Gazzetta dello Sport.
Zlatan Ibrahimovics målgest kallas ”prästerlig” av Gazzetta dello Sport. Foto: Marco Bertorello/AFP

Milan förlorade derbyt, men Zlatan Ibrahimovic får fortsatta hyllningar i Italien. Gazzetta dello Sport skriver att svensken är ”bortom varje dimension i tid och rum”.

Det var ett Milanoderby med två ansikten på söndagskvällen, där Milan överraskade och dominerade första halvlek, medan Inter tog över i den andra och vände från 0–2 till 4–2.

Svensken gjorde ett av Milans mål och spelade fram till det andra.

Gång på gång har ”Ibra-effekten” lyfts fram i italienska medier den senaste månaden sedan Zlatan kom tillbaka till Milan, och derbyt är inget undantag. Zlatan var enligt Gazzetta dello Sport Milans bäste spelare, med betyget 7 av 10. 

”Sportslig och andlig ledare, han kan tillåta sig sina poser, prästerliga och reflekterande som en guru”, skriver tidningen och syftar på svenskens klassiska målgest.

”Han kunde verkligen inte göra mer”, skriver tidningen, och menar att Zlatan ”än en gång visade att åldern bara är en siffra”.

Även Corriere dello Sport menar att Zlatan var bäst i laget, med 7,5 i betyg. ”Milan är hans men inte derbyt”, skriver tidningen.

Men det går inte att komma ifrån att Milan förlorade.

”Förtrollningen bröts. Återigen. Trots en målgivande passning och ett mål av den svenske jätten räckte inte heller Ibra-effekten för att försöka att inte förlora ännu ett derby”, skriver Corriere dello Sport, och konstaterar att laget nu riskerar att närma sig den undre halvan av tabellen igen.

Läs mer: Så föll stormakten Milan: ”Det är en katastrof”