Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-07 09:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/italiensk-tidning-zlatan-nara-beslut-att-lamna-milan/

Sport

Italiensk tidning: Zlatan nära beslut att lämna Milan

Enligt italienska tidningen Corriere della Sera är Zlatan Ibrahimovic nära ett beslut att lämna Milan och i stället börja spela för Hammarby.
Enligt italienska tidningen Corriere della Sera är Zlatan Ibrahimovic nära ett beslut att lämna Milan och i stället börja spela för Hammarby. Foto: Henrik Montgomery/TT

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Milano, men enligt en källa till Corriere della Sera är han nu nästan säker på att han inte kommer att stanna. I stället kan Hammarby bli den idealiska lösningen, skriver tidningen.

Italienska medier har den senaste tiden ägnat sig åt att försöka tolka förmodade dolda budskap om hans framtid i Zlatan Ibrahimovics publiceringar i sociala medier. Men enligt landets största tidning Corriere della Sera försöker inte Zlatan sätta press på Milan mellan raderna. Det försäkrar en källa som står svensken nära. 

Anledningen ska vara att han ”nästan” har bestämt sig för att lämna klubben när kontraktet går ut den sista juni. I stället skulle han spela för Hammarby.

Enligt tidningen har beslutet växt fram under de senaste två månaderna då han varit med sin familj, som bor i Stockholm även när Zlatan är i Italien. Medan Italien har haft utegångsförbud på grund av coronakrisen har han tränat med Hammarby, där han är delägare. 

Hans agent Mino Raiola ska först ha varit emot en flytt till Hammarby, men enligt tidningen har han nu ändrat sig. Milan har inte erbjudit Zlatan någon kontraktsförlängning, men han väntar inte heller på det.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson uteslöt inte att Zlatan kan spela för Hammarby i en intervju med Expressen för några dagar sedan.

– Chansen finns nog, det tror jag. Men det är bara Zlatan själv som vet. Han har inte sagt något så och det är inte så att jag behöver fråga honom och berätta för honom att vi vill ha honom här, sade Jansson.

Det har rapporterats att Zlatan skulle sitta i karantän i två veckor på Milans träningsanläggning Milanello efter att han reste till Milano i måndags. Men enligt Gazzetta dello Sport och Corriere della Sera har han testat negativt för covid-19 två gånger de senaste dagarna. Han bor därför redan nu i sin lägenhet i centrala Milano, och ska träna på anläggningen.

På torsdagskvällen postades också på hans officiella konton en bild på Zlatan där han blickar ut över Milano från sin balkong.

Om regeringen säger ja planerar Serie A att återuppta säsongen den 13 juni. Det är ännu oklart vad som händer med kontrakt som går ut den 30 juni om matcherna ännu inte är färdigspelade då.

Läs mer: Så blev en matematikprofessor Hammarbys viktigaste forward