Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 13:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/jag-behover-situationer-dar-jag-kommer-under-press/

Sport

”Jag behöver situationer där jag kommer under press”

Bild 1 av 4 Maja Reichard tränar tillsammans med Sarah Sjöström i Eriksdalsbadet i Stockholm, och främst drar hon nytta av inställningen på träningarna. ”Att ha folk att prata med, att ha andra som kör passen, det betyder jättemycket.”
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 4 Maja Reichard har haft ledarhunden Snövit i två månader. ”Det fungerar oförskämt bra. Vi har fortfarande en inkörstid, vi har inte tajmat ihop oss helt och hållet. Hon löser många problem, att gå till simträningen är mycket lättare.”
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 4 Några gånger per månad håller Maja Reichard föredrag för företag och föreningar. ”Jag älskar att vara ute och föreläsa. Jag tycker om att bryta gränser, om vad folk tror är möjligt, och vad folk tror är omöjligt”, säger hon.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 4 Maja Reichard tränar sex pass simning i veckan, plus två–tre pass på gymmet.
Foto: Jonas Lindkvist

Vid Paralympics i Rio förra sommaren stod simmaren Maja Reichard ensam för 40 procent av den totala svenska medaljskörden, två silvermedaljer och två bronsmedaljer. Nu lägger hon mycket kraft på att integrera parasimningen i simförbundets verksamhet. Och hon tränar sedan en tid tillbaka med Sarah Sjöström och Michelle Coleman.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in