Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 12:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/jag-kommer-inte-att-do-nyfiken-sager-patrik-sjoberg/

Sport

Esks elva: Sjöberg, fotbollsstarten och hockeysåpan

Patrik Sjöberg har slagit in på de nyktras väg.
Patrik Sjöberg har slagit in på de nyktras väg. Foto: Karin Törnblom/TT

Esks elva, vecka 18.

DN:s sportkrönikör Johan Esk sammanfattar veckan som gick.

1) Fotbollsstarten

De herrallsvenska fotbollsklubbarna vill hellre dra i gång med cup och serie än att vänta in publiken. Det är ett tecken på hur viktiga tv-pengarna är för klubbarna och att de börjar inse att det är omöjligt att veta när läktarna kan fyllas. Om det ens blir publik i allsvenskan 2020.  

2) Höjdhopparen

Patrik Sjöberg har inte druckit alkohol på sju månader, säger han till Expressen: ”Jag har så många minnen och gjort roliga och galna saker, men allt har sin tid. Jag kommer inte att dö nyfiken.”

3) Höjdhopparen 2

Per Olov Enquist dog förra helgen. Innan han blev en stor författare tillhörde han landets bästa höjdhoppare. Hans personliga rekord var 1,97.

4) Jägarvilan

Frida Hansdotter krossade rekordet i att sitta mot en vägg i Mästarnas mästare. Hennes 26 minuter slogs sedan klart av bandyspelaren Lukas Norrmans 71. 

5) Geografifrågan

Med anledning av Chicago Bulls-serien på Netflix. Dennis Rodman vs Frank Andersson. Vilken Vegas-vända var värst? Kan krävas målfoto för att utse vinnaren.

6) Stängningen

Fotbollsligorna stängs en efter en. Efter att ligorna i Argentina och Nederländerna släckts på grund av coronakrisen har Frankrike nu gjort samma sak.

7) Coronafrågan

Manchester United-legendaren Gary Neville sågar idén att starta Premier League i juni: ”Hur många Premier league-spelare måste dö innan det blir osmakligt?”

8) Öppningen

Idrottsminister Vincenzo Spadafora tror inte att Serie A kommer att spelas klart. Det börjar öppnas upp för Zlatan Ibrahimovic i allsvenskan.

9) Hockeysåpan

Till sist verkar äntligen sista ordet vara sagt i den sorgliga historien om ishockeytränaren Björn Hellkvists flytt från Modo till Leksand.

10) Livsnerven

När nästan all levande idrott ligger nere travar hästarna på varv efter varv som tecken på liv. Söndag, Hagmyren, lopp 8. Fläsk Ken låter stark.

11) Pauscentralen

Text-tv:s sida 330 har förvandlats från resultatbörs till idrottens stora pauscentral. Resultat från tiden som var nyss blandas med trendförkortningen ”uppskj”.