Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 08:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/janne-andersson-kallar-in-doldis-till-nations-league/

SPORT

Janne Andersson kallar in doldis till Nations League

Leopold Wahlstedt är uttagen i herrlandslaget i fotboll. Arkivbild.
Foto: Trond Reidar Teigen/NTB

Målvakten Andreas Linde är småkrasslig.

Då väljer förbundskapten Janne Andersson att kalla in doldisen Leopold Wahlstedt till de kommande Nations League-matcherna mot Serbien och Slovenien.

TT Text

Den 23-årige målvakten spelar till vardags i norska Odds BK där han står noterad för sex hållna nollor på 23 matcher.

”Andreas Linde är lite småkrasslig och vi har därför beslutat att plocka in Leopold Wahlstedt som en säkerhetsåtgärd”, säger förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Wahlstedt står endast noterad för en U18-landskamp för Sverige. Han har under ungdomsåren representerat AIK och även vaktat stolparna för Dalkurd där han står noterad för en match i svenska cupen 2018.

2019 gick flyttlasset vidare till norska Arendal och två år senare vidare till Odds BK.

”Det är en stor ära att bli inkallad till herrlandslaget. Det har alltid varit en dröm för mig att få representera Sverige. Jag ser fram emot att få träffa alla och hoppas kunna bidra med mina styrkor under samlingen”, säger Wahlstedt.

Sverige möter först Serbien borta i Belgrad på lördag och därefter Slovenien hemma på Friends arena tre dagar senare.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt