Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 22:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/janogy-bryter-med-wolfsburg-efter-somnproblemen/

Sport

Janogy bryter med Wolfsburg efter sömnproblemen

Madelen Janogy bryter med Wolfsburg
Madelen Janogy bryter med Wolfsburg Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Madelen Janogy lämnar den tyska storklubben Wolfsburg efter bara ett drygt halvår och utan ett enda framträdande i Bundesliga.

Nu jagas hon av svenska lag.

”I det här läget är det för mig personligen det rätta att göra”, säger hon.

TT Text

Madelen Janogy skrev på för tyska Wolfsburg i december efter att ha gjort stor succé i både det svenska damlandslaget och Piteå.

Men tiden hos den tyska mästarklubben blev kortvarig. Nu har den 24-åriga anfallaren brutit kontraktet med klubben – som sträckte sig till den 30 juni 2021 – utan att ha gjort ett enda framträdande i Bundesliga.

”Jag är ledsen över att lämna Wolfsburg men som läget är nu så är det här det rätta för mig personligen att göra. Jag är väldigt tacksam över all support jag har fått från klubben. Wolfsburg har varit väldigt bra mot mig och tagit situationen på allvar, och det visar vilken bra och professionell klubb det är. Jag önskar klubben all lycka och vill tacka spelarna, ledarna och människorna runt klubben för en fin tid”, säger hon i ett pressmeddelande.

Janogy tog tidigare i våras paus från fotbollen på grund av psykisk ohälsa och sömnproblem.

Agenten Maria Karlsson De Cecco säger till TV4:s Fotbollskanalen att intresset från svenska klubbar är stort för hennes numera kontraktslösa klient.

– Det är många klubbar som har hört av sig. Men vi tar det lugnt. Att spela fotboll är inte högsta prioritet just nu. Vad som kommer att hända med klubbar och sådant kommer i andra hand. Men det är klart att på lång sikt siktar Madelen på att spela på stora arenor igen, säger Maria Karlsson De Cecco till sajten.

Anfallaren, som spelade i Piteå mellan 2017 och 2019, svarade för åtta mål i damallsvenskan den gångna säsongen. 2018 vann hon SM-guld med norrbottningarna. Hon kom även med som en joker i Peter Gerhardssons VM-trupp i Frankrike i fjol. Där svarade hon för ett mål på tre inhopp. I det pågående EM-kvalet har 24-åringen gjort två mål för blågult.

Janogy har även representerat värmländska Mallbacken i damallsvenskan.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt