Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 11:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/japan-stoppar-utlandsk-os-publik/

SPORT

Japan stoppar utländsk OS-publik

En turist fotar sig framför OS-ringarna i Tokyo. Den japanska regeringen stoppar utländsk publik från sommarens spel.
En turist fotar sig framför OS-ringarna i Tokyo. Den japanska regeringen stoppar utländsk publik från sommarens spel. Foto: Jae C. Hong/AP

Den japanska regeringen har beslutat att stoppa utländsk publik från sommar-OS i Tokyo. Det uppger Kyodo News.

Orsaken är rädsla för ökad spridning av coronaviruset.

TT Text

Enligt nyhetsbyrån ska regeringen kommit fram till att det inte är möjligt att ta emot åskådare från världen över med tanke på rådande pandemi samt upptäckten av fler smittsamma varianter.

En färsk opinionsundersökning visar att 77 procent av japanerna är emot att släppa in utländska åskådare på OS-arenorna.

Sommarspelens öppningsceremoni den 23 juli kommer att ske utan publik. För att undvika stora folkmassor blir det endast deltagare och andra inbjudna som får vara på plats.

Paralympics startar den 24 augusti.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt