Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 13:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/jattehopp-av-meijer-nytt-varldsarsbasta/

Sport

Jättehopp av Meijer – nytt världsårsbästa: ”Inte planerat”

Michaela Meijer. Arkivbild.
Michaela Meijer. Arkivbild. Foto: Erik Simander/TT

Stavhopparen Michaela Meijer noterade nytt personligt rekord utomhus när hon hoppade 4,72 meter i Mölndal.

Resultatet innebar också nytt världsårsbästa, elva centimeter högre än australiskan Nina Kennedys 4,61 från i februari.

TT Text

– Det var inte planerat. Det är klart att det är kul, men det är inte många som tävlar. Världens prestation är det kanske inte, men det är klart att det är kul att ha världsårsbästa, säger Michaela Meijer till Radiosporten.

Tävlingen var 26-åringen från Göteborgs andra den här utomhussäsongen, efter att ha hoppat 4,60 i Karlskrona för en vecka sedan. I Mölndal vann hon före Angelica Bengtsson som hoppade 4,52, enligt Radiosporten.

Meijers tidigare, personliga utomhusrekord var 4,71 från 2017. Inomhus har hon hoppat 4,75, i Rud, Norge, i fjol. Bengtsson har det svenska rekordet på 4,80, satt under VM-finalen i Doha, Qatar, förra året då hon blev sexa.

Läs mer: Ståhl långt ifrån 70 meter – vann ändå 

Ämnen i artikeln

Friidrott

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt