Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-22 06:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/jeahze-ryktenas-man-infor-derbyt-mot-aik-trivs-jattebra-i-hammarby/

SPORT

Jeahze ryktenas man inför derbyt mot AIK: ”Trivs jättebra i Hammarby”

Mohanad Jeahze missade förlusten mot Kalmar. Nu vill försvararen hjälpa laget att vända trenden mot AIK.
Mohanad Jeahze missade förlusten mot Kalmar. Nu vill försvararen hjälpa laget att vända trenden mot AIK. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Hammarby förlorade säsongens första match senast mot Kalmar. Nu vill laget studsa tillbaka direkt i derbyt mot AIK.

– De är i riktigt bra form, men det är vi också. Det kommer bli en fin match, säger backen Mohanad Jeahze som på sistone har ryktats vara nära en övergång till skotska Celtic.

Efter fem raka segrar i inledningen av allsvenskan har resultaten börjat hacka för Hammarby. Först oavgjort, 0–0, mot Malmö och sedan en 0–2-förlust mot Kalmar på bortaplan.

I matchen mot Malmö drog Mohanad Jeahze på sig sitt tredje gula kort för säsongen, något som innebar att han var avstängd i förlustmatchen.

– Det var jobbigt att se matchen från läktaren. Det var inte en av våra bättre matcher, men vi har tränat riktigt bra i veckan så det känns bra inför derbyt, säger han.

I fjol tog Jeahze verkligen över vänsterbackplatsen i Hammarby, då han startade 27 av 30 allsvenska matcher. Hittills har han bara missat en, då han var avstängd mot Kalmar.
I fjol tog Jeahze verkligen över vänsterbackplatsen i Hammarby, då han startade 27 av 30 allsvenska matcher. Hittills har han bara missat en, då han var avstängd mot Kalmar. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Matchen mot AIK är intressant ur flera perspektiv. Dels eftersom att det är Hammarbys första derby i årets allsvenska, dels eftersom att AIK tog över serieledningen från just Hammarby när de vann mot Malmö FF i veckan.

– Vi vill vinna varje match, särskilt ett derby. AIK är ett stabilt lag, de vinner sina matcher med 1–0 och 2–0, säger Mohanad Jeahze innan han lyfter fram vikten av att göra det första målet mot AIK:

– Så har det varit i år. Samtidigt är vi ett lag som visat flera gånger att vi är starka och duktiga på att komma tillbaka i matchen när vi ligger under. Så det kommer inte vara någon stress från vår sida.

Jeahze, som kom till Hammarby från Mjällby i augusti 2020, har varit något av ryktenas man på sistone. I skotska medier har det rapporterats om att försvararen är nära en övergång till storklubben Celtic.

Mohanad Jeahze ser ut att belönas för sin fina form. Enligt uppgifter i skotska medier är han nära en övergång till storklubben Celtic.
Mohanad Jeahze ser ut att belönas för sin fina form. Enligt uppgifter i skotska medier är han nära en övergång till storklubben Celtic. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Att det är just det som några av frågorna kom att handla om inför derbyt mot AIK kom nog inte som någon smärre chock för Jeahze, och inte heller mittfältskollegan Nahir Besara som ropade ”Scottish premier league” i riktning mot försvararen och det samlade pressuppbådet.

– Jag är här i Hammarby och jag har kontrakt med klubben även över nästa säsong. Jag vet inte var ryktena kommer ifrån men det är klart att Celtic är en stor klubb, men det är inget som jag lägger fokus på just nu, säger Mohanad Jeahze och fortsätter:

– Helt ärligt har jag bett de jag jobbar med att jag inte vill veta något om att en klubb är intresserad förrän ett avtal ska skrivas och där är vi inte nu. Jag trivs jättebra i Hammarby, det är internationell klass på supportrarna och vi spelar bra fotboll. Jag har ingen stress att lämna Hammarby och skulle jag göra det så ska det vara för något riktigt bra för jag vill att klubben ska få bra betalt också.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt