Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-13 05:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/jenny-rissveds-i-otack-krasch-tvingas-till-vila/

Sport

Jenny Rissveds i otäck krasch – tvingas till vila

Jenny Rissveds.
Jenny Rissveds. Foto: Roger Turesson

Jenny Rissveds har varit med om en otäck cykelkrasch som nu tvingar henne till vila.

På Instagram visar 26-åringen upp ett minst sagt omplåstrat ansikte.

”Olyckor som dessa är en del av det liv vi lever”, skriver hon.

TT Text

Jenny Rissveds hade planerat för att resa ner till de schweiziska alperna om ett par veckor och inleda den nya tävlingssäsongen. Dit skulle hon resa tillsammans med den danska cyklisten Annika Langvad.

Men så blir inte fallet. Mountainbike-stjärnan var med om en otäck krasch på hemmaplan för ett par dagar sedan och är nu ordinerad vila.

På Instagram visar den tidigare OS-guldmedaljören upp sitt omplåstrade ansikte från panna ner till hakan.

”Jag har verkligen njutit av att träna och sitta på min cykel på senare tid. Så för att vara ärlig är jag lite ledsen just nu. Men som Annika sade; olyckor som dessa är en del av det liv vi lever. Nu ska jag återhämta mig och reflektera över det som händer världen över”, skriver hon på Instagram.

Jenny Rissveds tog OS-guld i mountainbike 2016, en merit hon är ensam om som kvinna i Sverige. Efter OS gjorde hon bara enstaka tävlingar. Dödsfall i familjen och bråk mellan cykelförbundet och hennes proffsstall ledde till en depression och sedermera ätstörningar.

26-åringen gjorde comeback i världscupen under 2019.

Ämnen i artikeln

Cykel

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt