Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 21:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/jens-littorin-vilka-konsekvenser-far-drakenbergs-mod-for-en-svensk-os-ansokan/

SPORT | KOMMENTAR

Jens Littorin: Vilka konsekvenser får Drakenbergs mod för en svensk OS-ansökan?

Svenska fäktförbundets ordförande Otto Drakenberg tystades när han ville tala om mänskliga rättigheter på Internationella fäktförbundets kongress i fjol.
Foto: Ana Valero-Collantes/Fäktförbundet

Sverige tillhör en minoritet av nationer som vill sätta stopp för ryskt och belarusiskt deltagande i OS. Sverige är också ett av få länder som vågat sätta sig upp mot fäktbasen Alisjer Usmanov, en man med goda kontakter i Internationella olympiska kommittén (IOK). Frågan är vad det får för konsekvenser för en svensk OS-ansökan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.