Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 17:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/jerebko-det-suger-just-nu/

Sport

Jerebko efter finalförlusten: Det suger just nu

Jerebko blev historisk som förste svensk att spela NBA-final men någon titel blev det inte. ”Det suger just nu.” Foto: Kevin Sousa/Bildbyrån

Jonas Jerebko och hans Golden State Warriors föll tungt i NBA-finalen mot Toronto. Efteråt var svensken rejält nedstämd.

– Jag vill bara åka hem. Det är inte kul. Det suger, säger han till Expressen.

Jerebko värvades till det stjärnfyllda basketlaget förra sommaren och har varit en av lagets bästa bänkspelare under säsongen. I finalen, som Golden State förlorade med 110–114, blev det bara drygt två minuters speltid för 32-åringen, och noll poäng.

– Jag tänkte att jag hade velat vara där och hjälpa till. Men jag ville bara att bollen skulle gå i, och den gjorde inte det. Och jag fick inte vara med och kontrollera det. Så det suger just nu, säger Jerebko, som annars blev historisk som förste svensk att spela en NBA-final.

Men vad som händer framöver är oklart. Jerebko har inget kontrakt inför nästa säsong och har valt att inte blicka längre fram än till finalspelet.

– Jag ska ta mina tjejer och åka hem och njuta av lite svensk sommar och sedan får man se vart det bär av efter det, säger han.

Läs mer: Toronto tog hem historisk NBA-titel