Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Jerebko klar för NBA-mästarna

Den svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko är klar för mästarlaget Golden State Warriors.
Den svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko är klar för mästarlaget Golden State Warriors. Foto: Rich Pedroncelli

Den svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko är klar för mästarlaget Golden State Warriors. Där blir han lagkamrat med världsspelare som Stephen Curry, Kevin Durant och DeMarcus Cousins. Det uppger klubben på sin webbplats.

Jerebko, som hade ett år kvar på kontraktet med Utah Jazz, blev uppsatt på waivers och när ingen klubb hade plockat upp rättigheterna till honom i måndags blev han fri att skriva kontakt med vilken klubb som helst i ligan.

Redan när Utah deklarerade att man inte hade för avsikt att fullfölja kontraktet kom rykten om att Jerebko var på väg till de två senaste årens NBA-mästare och under torsdagskvällen blev affären klar.

Klubben avslöjar inget om detaljerna i kontraktet men skriver att svensken ska spela med nummer 21 på bröstet.

Golden State Warriors blir Jerebkos fjärde NBA-klubb i karriären. Han har tidigare spelat för Detroit Pistons, 2009-15, Boston Celtics, 2015-17, och Utah Jazz, 2017-18.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.