Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Johan Esk: Förvånande men rätt beslut om Kalla

Tre frågor till Johan Esk, DN:s sportkrönikör, efter Charlotte Kallas och längdskidlandslagets besked att stjärnan på nytt väljer ett individuellt träningsupplägg.

Charlotte Kalla fortsätter att träna på egen hand och nobbar därmed en återkomst i landslaget. Vad säger du om beskedet?

– Det är förvånande men rätt.

Hur menar du?

– Jag trodde inte att Svenska skidförbundet skulle tillåta att den här satsningen fortsatte med tanke på att flera åkare då kanske skulle vilja köra sina egna race.

– Inte minst efter att Johan Olsson slutat och landslaget tappat en stor profil hade det betytt mycket PR-mässigt att ha med en av Sveriges största idrottsstjärnor i gruppen.

– Samtidigt är det en OS-vinter som väntar och då är det smart av längdchef Johan Sares att låta Kalla få köra på sin vinnande väg som fungerade så bra mot VM i Lahtis.

Tror du att Sveriges olympiska kommitté haft något att säga till om?

– Det är inte omöjligt. SOK:s sportliga ledning vill generellt att medaljkandidaterna ändrar så lite som möjligt i sina vinnande koncept sista året före OS.

– Eftersom OS-guld väger tyngre än VM-guld tror jag också att Sares hade varit tuffare i förhandlingarna om det inte varit OS i vinter.