Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Vad hände med yttrandefriheten i svensk fotboll?

Udominate dominerar.
Udominate dominerar. Foto: Bildbyrån

Ännu en vecka har gått. Här listar Johan Esk snackisarna i Esks elva.

1 Rättegången

Det var helt rätt att Jakob Liljas överfall på Jens Olsson under en ishockeymatch till slut kom upp i en civil domstol. Det här var inget som inträffade i stridens hetta. Situationen var över, pucken långt borta, när Lilja satte en stenhård crosschecking i nacken och sänkte Olsson.

2 Reaktionen

Förbundets Tommy Boustedt är en av många som säger att sånt här händer ofta. Att hockeyns regelverk därför ska ta hand om såna här fall. För mig talar sånt resonemang för civilrätten.

3 Konsekvensen

Nu tror många i hockeyfamiljen att var och varannan tackling ska bli ett fall för någon åklagare. Man kan också se det som att den här utdragna affären gör att hockeyn får hjälp att bli renare.

4 Konflikten

Med två veckor kvar till ishockey-VM i USA spelar USA:s damlag ut sitt tyngsta kort i konflikten med sitt förbund:

Vi kommer inte att spela.

Fortsättning följer.

5 Dominanten

Umeås basketdamer - Udominate - gick igenom seriespelet med 27-0 i matcher. Bredden visas av att laget inte har någon på topp-8 i statistiken över spelare med högst poängsnitt.

6 Medieträningen

Kan någon berätta för Anders Svensson att om någon känd person säger något negativt om Zlatan Ibrahimovic så blir det stort. Det spelar ingen roll var, när och hur det sägs.

7 Förklaringen

Kan någon förklara för Özcan Melkemichel vilken klubb han kommit till. När tränaren säger att han mer vill påverka hur truppen ser ut har han missat att han är i Bosse Anderssons Djurgården.

8 Ofriheten

Landslagets Olivia Schough får inte vara med i Patrick Ekwalls program för att det sponsras av en konkurrent till Svenska spel. Vad hände med yttrandefriheten i folkrörelsen svensk fotboll?

9 Landslagsläget

Det är när nyheten om att Rasmus Elm inte gör comeback är det enda heta kring herrlandslaget man påminns om att förbundet har mycket att jobba med i livet utan Zlatan Ibrahimovic.

10 Quizen

– Hur många individuella OS- eller VM-guld har herrtruppen som Vidar Löfhus tog ut till Quebec vunnit?

Petter Northug ställer frågan på sin Facebook-sida.

11 Svaret

Rätt svar är noll. Petade Petter har åtta. Northug vs Löfshus och Johaug vs Cas är matcher som gör att norsk skidåkning kommer att få rubriker även efter helgens säsongsavslutning.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.