Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-17 13:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/johan-kristoffersson-snabbast-i-saudiarabiens-oken/

Sport

Johan Kristoffersson snabbast i Saudiarabiens öken

Australiskan Molly Taylor och Johan Kristoffersson kör genom Saudiarabiens öken.
Australiskan Molly Taylor och Johan Kristoffersson kör genom Saudiarabiens öken. Foto: Zak Mauger/Motorsport Images/Shutterstock

Johan Kristoffersson var snabbast i Saudiarabiens öken.

32-åringen vann den nya elbilstävlingen Extreme E:s första deltävling någonsin.

TT Text

Några av motorvärldens största har engagerat sig i Extreme E. Formel 1-stjärnorna Lewis Hamilton och Nico Rosberg driver varsitt stall och bland förarna finns fyra svenskar; rallycrosstjärnorna Mattias Ekström, Timmy Hansen och Johan Kristoffersson – samt Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Av svenskgänget tog sig Kristoffersson, som kör tillsammans med australiskan Molly Taylor, till final. Det gjorde även Timmy Hansen tillsammans med brittiskan Catie Munnings.

Australiskan Molly Taylor och Johan Kristoffersson firar segern i Extreme E.
Australiskan Molly Taylor och Johan Kristoffersson firar segern i Extreme E. Foto: Sam Bloxham/Motorsport Images/Shutterstock

Kristoffersson inledde på samma sätt som i lördagens första kval. Han började starkt och gav stallkollegan Taylor ett bra utgångsläge – som hon förvaltade till seger.

Tvåa blev Hansen och Munnings, 23 sekunder bakom. Rallylegendaren Sébastian Loeb tillsammans med Cristina Gutierrez blev trea.

Extreme E körs i form av fem deltävlingar på olika platser i världen med olika underlag och klimat – för att lyfta fram klimatutmaningarna världen ställs inför. Förarensemblen består av nio lag där en kvinnlig och en manlig förare turas om att köra bilen.

Ämnen i artikeln

Motorsport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt