Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Johansson Norgren vann Marcialonga

Britta Johansson Norgren blev tredje svenskan att vinna italienska långloppet Marcialonga. Jenny Hansson har vunnit två gånger och Susanne Nyström en gång, nu var det Johansson Norgrens tur.

– Jag fick verkligen kämpa och hämta det allra sista krafterna. Det var tufft i backen, det kändes otroligt skönt att ta det efter den tuffa kampen, säger Johansson Norgren efter sin tredje raka seger i långloppscupen Visma Ski Classics.

Johansson Norgren och tjeckiska fjolårsvinnaren Katerina Smutna dominerade loppet från start, duo höll ihop till det tuffa slutet där svenskan segade sig fram till en segermarginal på 1,4 sekunder.

– Jag kan gå på lite hårdare ibland utan att bli helt slut, konstaterar Johansson Norgren.

Att det blev norsk seger på herrsidan kom knappast som någon överraskning. Men det var inte Petter Eliasen som vann den här gången. Eliasen gjorde grovjobbet men tvingades se Tor Asle Gjerdalen, som vann loppet i fjol, sega sig förbi i det sista långa motlutet, Eliasen fick nöja sig med tredjeplatsen. Daniel Richardsson, som lämnade SM i Piteå för långloppscupen, slutade sexa, 24 sekunder efter Gjerdalen.

– Det blev blött på slutet, jag fick slita och vurpade också, det var mycket småtrul, säger Richardsson som avslutade starkt. Jag ville vara med och fajtas om segern, det kanske kommer nästa helg.