Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 01:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/johaug-spannande-att-fa-mota-frida-karlsson/

Sport

Johaug: ”Spännande att få möta Frida Karlsson”

Therese Johaug tränar i Falun inför helgens tävlingar – mot bland annat Frida Karlsson.
Therese Johaug tränar i Falun inför helgens tävlingar – mot bland annat Frida Karlsson. Foto: Ulf Palm/TT

I sista stund flög norska landslaget till Sverige i stället för hem till Norge. Perfekt, tyckte Therese Johaug – som fick extra förberedelse i Falun inför helgens dueller mot en viss svensk rival.

– Det ska bli spännande att möta Frida Karlsson, säger Johaug.

TT Text

Norges damtränare Ola Vigen Hattestad beskriver det som en liten chock när skidlandslaget, i bussen från Lathis till flygplatsen, fick beskedet att de skulle flyga till Sverige och Arlanda i stället för hem till Norge.

Det var resultatet av det plötsliga svenska inreseförbudet från Norge på grund av coronapandemin.

Therese Johaug tog de ändrade planerna med ett lugn och såg det som optimala förberedelser inför helgens världscuptävlingar.

– Nu slipper vi resa via Norge och sedan få långkörning hit till Falun. För min del var detta bättre. Nu blir förberedelserna perfekta, säger den norska skidstjärnan när TT träffar henne inför det första träningspasset i Falun.

– Det är riktigt trevligt att vara tillbaka och det känns bra att vi får några extra dagar här. Jag har ju flera fina minnen från Falun, säger hon.

32-åriga Johaug var överlägsen i världscupcomebacken i Lahtis i helgen, då hon vann skiathlonloppet.

Frida Karlsson, 21, saknades i Finland efter skadan hon ådrog sig på hotellrummet under Tour de Ski.

Men i Falun ställs världscupens två största namn på damsidan mot varandra igen.

– Det ska bli spännande att få möta Frida Karlsson. Hon var i bra form i Tour de Ski innan hon skadade sig. Det var synd. Jag tror hon har hunnit träna bra och är stark inför helgen, säger Therese Johaug.

Förra årets världscupavslutning med tremilen i Holmenkollen, då Frida Karlsson spurtslog Johaug på hennes hemmaplan i Oslo, skapade skidjubel i Sverige.

Och gav norskan en nyttig tankeställare.

Åtminstone om man får tro tränaren Ola Vigen Hattestad.

– Therese har hela tiden fått höra att hon är så suverän. Men då fick hon se att det finns tjejer som verkligen kan slå henne. Det hände då och det kan hända på VM. Därför blev det en väckarklocka. Dessutom innebar det loppet att hon fick extra tändvätska i den fortsatta träningen.

Falun blir Therese Johaugs enda tävlingshelg i Sverige den här säsongen.

– Jag hoppar över Ulricehamn (6-7 februari) och åker hem efter tävlingarna här i Falun. Det är planerat sedan länge eftersom det är dags att åka på precamp inför VM.

Läs mer: När Karlsson knäckte Johaug – och förändrade skidsporten

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt