Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-19 18:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/jon-dahl-tomasson-lamnar-mff/

SPORT

Tränaren Dahl Tomasson lämnar MFF

Jon Dahl Tomasson slutar som huvudtränare i Malmö efter två succésäsonger. Arkivbild.
Jon Dahl Tomasson slutar som huvudtränare i Malmö efter två succésäsonger. Arkivbild. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Huvudtränaren Jon Dahl Tomasson lämnar Malmö FF, skriver den allsvenska mästarklubben i ett pressmeddelande.

”Vi har i samförstånd beslutat att skiljas åt. Det är tråkigt så klart”, säger sportchefen Daniel Andersson.

TT Text

Efter två framgångsrika säsonger – två SM-guld, Champions League-gruppspel och Eurppa League-playoff – har Jon Dahl Tomasson begärt att få lämna sitt uppdrag i Malmö FF.

”Det var ett svårt beslut att ta farväl, men samtidigt en bra känsla. För jag känner att jag slutar på topp med Malmö FF”, säger den danske fotbollstränaren om beslutet.

”Det har verkligen varit en framgångssaga och vi har haft ett jättebra samarbete hela tiden,” säger sportchefen Daniel Andersson, som uppger att klubben direkt inleder jakten på en ny tränare.

Även den assisterande tränaren Remy Reijnierse slutar.

När Malmö korades till svensk mästare för andra året på raken i början av december uttryckte bland annat lagkaptenen Anders Christiansen en oro för att succétränaren skulle komma att lämna.

Då sade klubbens nye sportchef Andreas Georgsson, som tillträder nu efter nyår, att han räknade med att klubben skulle få behålla Tomasson även den kommande säsongen.

Jon Dahl Tomasson har själv hittills inte velat svara på frågor kring eventuella erbjudanden från andra klubbar.

– Det kommer alltid finnas klubbar som letar. Men jag är väldigt glad och stolt över att vara i Malmö. Jag jobbar extremt hårt varje dag för att hjälpa klubben. Jag har fortfarande kontrakt här, sade han till Fotbollskanalen efter Champions League-förlusten mot Juventus.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Malmö FF

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt