Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 07:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/just-nu-ar-smartan-fran-forlusten-enorm/

SPORT

”Just nu är smärtan från förlusten enorm”

01:00. Italien vann fotbolls-EM mot England efter straffrysaren på Wembley. Så firade segrarna – och så var reaktionerna i London efter finalen.

England hade chansen att ta en mästerskapstitel efter 55 år, men förlorade EM-finalen på straffar.

– Det är mitt ansvar, säger förbundskapten Gareth Southgate.

Matchen började så bra för England, som tog ledningen i andra minuten. Även straffläggningen började bra, då Jordan Pickford räddade Andrea Belottis straff.

Men Marcus Rashford missade sin straff, och sedan missade 19-årige Bukayo Saka sin, och det var avgjort.

– Jag bestämde straffläggarna baserat på vad de gjort på träning, och ingen är ensam. Vi vann tillsammans som ett lag, och det faller på oss alla att vi inte kunde vinna matchen i kväll. Men när det handlar om straffar, så är det mitt ansvar. Det handlar helt och hållet om mig, säger Gareth Southgate till BBC.

Han vet själv hur det är att inte sätta en viktig straff, då han missade när England åkte ur EM 1996 i semifinal.

– Spelarna har gått längre än vi har gjort på så lång tid, men i kväll är det otroligt smärtsamt i det där omklädningsrummet, säger förbundskaptenen.

Samtidigt säger han att spelarna ska vara stolta över sin insats i mästerskapet. Och det finns saker att se fram emot.

– Just nu är smärtan från förlusten enorm, vi vill ge landet en speciell kväll till och vi klarade inte det. VM känns en miljon miles bort, men det här laget kan bli bättre. Antalet unga spelare vi har haft, de har varit fantastiska.

Foto: Facundo Arrizabalaga/AFP

Lagkapten Harry Kane säger att det gör ont nu, men att de samtidigt kan vara optimistiska.

– Jag hade inte kunnat ge mer, killarna hade inte kunnat ge mer. Straffar är såklart den värsta känslan i världen när man förlorar. Det var inte vår kväll, men det har varit en fantastisk turnering och vi ska vara stolta och hålla våra huvuden högt, säger han.

Läs mer: Roberto Mancini i tårar: Jag hoppas hela Italien firar

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt