Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Juventus sålde en halv miljon Ronaldo-tröjor på ett dygn

Juventus nya värvning verkar vara en kassako för klubben. Under ett dygn såldes över en halv miljon Ronaldo-tröjor - till ett värde av nästan en halv miljard kronor, rapporterar Yahoo Sports Italien.

I veckan blev det klart att Cristiano Rondaldo lämnar Real Madrid för Juventus. Enligt La Gazetta dello Sport kostade värvningen runt 105 miljoner euro och beslutet gladde många Juventus-fans, men inte alla. I veckan gick arbetare på Fiat, som precis som Juventus ägs av familjen Agnelli, ut i strejk mot den dyra värvningen.

Läs mer: Italienska skatteregler gynnar Cristiano Ronaldo

Trots att Ronaldo var en dyr investering verkar han redan gett avkastning för klubben. Under ett dygn sålde Juventus 520.000 Ronado-tröjor, rapporterar Yahoo Sports Italien.

Tröjorna kostar omkring 1.000 kronor, vilket innebär att fansen har köpt tröjor för ungefär en halv miljard svenska kronor.

Läs mer: Fiats anställda strejkar efter Ronaldos övergång

Redan när ryktet om att Ronaldo var på väg till klubben kom - steg Juventus aktier. På tre dagar steg de med 22 procent, alltså ökade klubbens värde från 665 miljoner euro till 825 miljoner euro, rapporterar Calcio e Finanza. En ökning på ungefär 1,7 miljarder kronor.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.