Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-11 15:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/juventus-vilar-ronaldo-ger-upp-skytteligan/

Sport

Juventus vilar Ronaldo – ger upp skytteligan

Juventus Cristiano Ronaldo vilar mot Roma. Arkivbild.
Juventus Cristiano Ronaldo vilar mot Roma. Arkivbild. Foto: Antonio Calanni/AP

Cristiano Ronaldo finns inte med i matchtruppen till den 38:e och sista omgången i hemmamötet med Roma under lördagskvällen.

TT Text

Om det beror på skada eller att Juventustränaren Maurizio Sarri bara vilar honom inför returmötet med Lyon i Champions Leagues åttondelsfinal är oklart. Mycket tyder dock på det sistnämnda då den matchen spelas i Turin den 7 augusti.

Juventus har redan vunnit ligan så mötet med Roma är bara av akademisk betydelse.

Men att portugisen inte spelar innebär också att han inte kan vinna skytteligan i Serie A. Ronaldo kommer stanna på sina 31 gjorda mål och Lazios Ciro Immobiles 35 står sig därmed ohotade.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Juventus F.C

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt