Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Kalla hoppar av för-VM

Foto: Maja Suslin/TT

Charlotte Kalla finns inte med i den svenska trupp som i helgen kommer att tävla i för-VM i längdskidor i finska Lahtis.

– Den här säsongen har innehållit många tävlingar för mig, särskilt nu på slutet. Jag behöver en helg hemma där jag har tid att lägga fokus på träning för att förbereda mig inför världscupsavslutningen i Kanada. Jag ser fram mot den tävlingsturnén, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Läs även: Tre frågor till sportkrönikör Johan Esk

Programmet i helgen är sprint i fri stil på lördag och skiathlon på söndag, 7,5 (k)+7,5 km (f) för damerna och 15 km (k))+15 km (f) för herrarna.

Förbundskaptenen Rikard Grip om Kallas beslut:
– Charlotte har kört det mesta i världscupen sedan vi startade i november i finska Ruka, och hon åkte allt i SM i Piteå. En tävlingsfri helg innan vi drar över till Kanada och kör åtta tävlingar på tolv dagar är verkligen välförtjänt för Charlotte.

I herrlaget saknas Calle Halfvarsson som tränar men inte är tävlingsklar, däremot är Emil Jönsson tillbaka och gör sin första tävling sedan Tour de ski.

Världscuptävlingarna i Lahtis fungeras även som för-VM. VM i Lahtis 2017 avgörs 21 februari-5 mars 2017.


Längdlandslaget till VC-tävlingarna i Lahtis, Finland, 20-21 februari:

Damer, sprint (f): Hanna Falk Ulricehamn IF, Linn Sömskar IFK Umeå, Ida Ingemarsdotter Åsarna IK, Stina Nilsson IFK Mora SK, Jennie Öberg Piteå Elit, Maria Nordström Ulricehamn IF.

Herrar, sprint (f): Teodor Peterson,  IFK Umeå, Emil Jönsson,  IFK Mora SK, Erik Silfver,  IFK Umeå, Johan Edin,  IFK Mora SK, Karl-Johan Westberg,  Borås SK och Emil Johansson,  IK Jarl.

Damer, skiathlon: Maria Rydqvist Älvdalens IF, Elin Mohlin, Åsarna IK, Ida Ingemarsdotter Åsarna IK, Stina Nilsson IFK Mora SK, Anna Haag IFK Mora SK och Maria Nordström Ulricehamn IF.

Herrar, skiathlon : Marcus Hellner , Gällivare Skidalians, Gustav Eriksson,  Falun-Borlänge SK, Robin Norum,  IFK Umeå.