Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 04:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kalle-holmberg-klar-for-djurgarden/

Sport

Kalle Holmberg klar för Djurgården

Kalle Holmberg är klar för Djurgården. Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Kalle Holmberg lämnar IFK Norrköping och är klar för Djurgården.

Det meddelar den svenska mästarklubben på sin hemsida.

”Djurgården kändes rätt hela tiden”, säger spelaren.

TT Text

Den 26-årige anfallaren har undertecknat ett treårskontrakt med ”Blåränderna” och ersätter därmed förra säsongens allsvenska skyttekung Mohamed Buya Turay, som har återvänt till den belgiska klubben Sint-Truiden efter förra årets lånesejour i Stockholm.

”Det känns jätteskönt att allt är klart. Jag hade en bra känsla från första stund när jag träffade Bosse (Andersson, sportchef), Kim och ”Tolle” (tränarparet Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf) och även om det fanns lite intresse från annat håll var det Djurgården som kändes rätt hela tiden. Så det var inga konstigheter”, säger Holmberg på sin nya klubbs hemsida.

Tillsammans med förre djurgårdsspelaren Magnus Eriksson blev Holmberg blev delad etta i skytteligan 2017 med 14 gjorda mål för Norrköping. Lika många blev det dock inte under fjolåret, då han efter att ha dragits med en skada i baksida lår och tappat sin plats i startelvan noterades för fyra mål.

”Det blev tio starter allt som allt förra året och det är klart att jag var besviken över att jag inte spelade så mycket på slutet. Samtidigt har jag haft väldigt fina år i laget innan dess och trivts bra i Norrköping som stad. Fast nu kände jag att jag ville ta ett steg högre upp och det blev det också”.

I Djurgården återförenas Holmberg med Astrit Ajdarevic och Nicklas Bärkroth som han har spelat med sedan tidigare i Örebro SK respektive Norrköping.