Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 22:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kallor-zlatan-ibrahimovic-kritiserade-milan-i-spant-mote-med-vdn/

Sport

Källor: Zlatan Ibrahimovic kritiserade Milan i spänt möte med vd:n

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Jonathan Moscrop, Jonathan Moscrop, Jonathan Moscrop

Det är fortfarande oklart vad som händer med Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Milan, som går ut i slutet av månaden.

På måndagen förde svensken fram kritik i ett möte med klubbens vd Ivan Gazidis, skriver Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic ska ha varit den hårdaste kritikern när spelarna för första gången sedan coronakrisen bröt ut träffade vd:n på träningsanläggning Milanello.

Ivan Gazidis kom enligt Gazzetta dello Sports uppgifter med beskedet att klubbens ägare gått spelarna till mötes och sänker deras löner mindre än vad man först gått ut med.

Det handlar om en sänkning på 50 procent av april månads lön, då inga matcher eller träningar genomfördes, utspritt över flera månader.

Men det räckte inte för att göra spelarna nöjda. Zlatan ska ha kritiserat ledningen och sagt att det inte finns någon ordentlig plan för klubbens framtid.

Källor i Milan säger till Gazzetta dello Sport att alla spelare inte uppskattade att svensken tog ställning så öppet. Men flera ska vara missnöjda med ledningen.

Det har under en längre tid varit turbulent kring Milan. I mars lämnade Zvonimir Boban den sportsliga ledningen eftersom Ivan Gazidis, utan att förankra det hos Boban eller sportchefen Paolo Maldini, haft kontakt med tysken Ralf Rangnick om att ta över som tränare nästa säsong. Boban och Maldini var de som värvade Zlatan.

Samtidigt som det rapporteras om spänd stämning mellan Ibrahimovic och Gazidis så har inte det kommit någon övergripande lösning på vad som ska hända med de spelarkontrakt i Serie A som går ut den 30 juni. Men Gazzetta dello Sport rapporterade för två dagar sedan att det ser ut som att bland andra Zlatan kommer att förlänga sina kontrakt fram till augusti, över den säsong som nu ska starta upp igen.

Om Zlatan väljer att lämna Milan kan Hammarby, där han är delägare, vara ett alternativ.

Serie A startar den 20 juni och ska avslutas den 2 augusti. Zlatan är just nu vadskadad, och det är oklart när han blir spelklar igen.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt