Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 21:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kan-anda-bli-ett-damallsvenskt-lag-i-goteborg/

Sport

Kan ändå bli ett damallsvenskt lag i Göteborg

Göteborg FC:s träningsanläggning Valhalla IP är en enkel idrottsplats. Arkivbild.
Göteborg FC:s träningsanläggning Valhalla IP är en enkel idrottsplats. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Trots att Göteborg FC avslutar sin elitverksamhet med omedelbar verkan finns det en möjlighet att staden har ett lag i damallsvenskan även nästa år, skriver Göteborgs-Posten.

– Det är en sak vi tittar på nu. Om det går att lösa återstår att se, säger advokaten Carl Fhager till tidningen.

TT Text

Nyheten om att Göteborg FC, regerande svenskt mästarlag med flera landslagsspelare i fotboll, avslutar sin elitverksamhet överraskade många under tisdagen och ännu fler undrar nog vad som händer härnäst.

Advokaten Carl Fhager vid advokatbyrån Maqs har fått i uppdrag att hjälpa spelarna att hitta nya klubbar. Eller att få en annan klubb att ta över Göteborgs plats i högstaserien.

– Antingen kan man tänka sig att hitta en ny kostym för den här verksamheten, det är ett pågående arbete med korta ledtider. Eller, om så inte sker, se till att spelarna får nya klubbar att spela för. Mitt uppdrag är att lösa det ena eller det andra, säger Carl Fhager till Göteborgs-Posten och fortsätter:

– Det finns mycket som är gott i Göteborg FC, historian, spelarna, ledarna och allt runt omkring. Kan man ta det och stoppa in i en annan klubb med ännu bättre faciliteter och träningsmöjligheter? Det är en sak vi tittar på nu. Om det går att lösa återstår att se.

Enligt Svenska fotbollförbundets (SvFF) praxis och tävlingsbestämmelser tillfaller Göteborgs damallsvenska plats Morön BK, trea i andradivisionen elitettan i år, om mästarlaget drar sig ur serien.

– Vi har inte fått något formellt besked från föreningen (Göteborg FC) än, och det behöver vi invänta för att kunna hantera de tävlingstekniska aspekterna, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT och fortsätter.

– Om ett lag drar sig ur, så är det tredjeplacerade laget i elitettan och i det här fallet Morön som ska erbjudas den platsen.

Läs mer: Mästarnas ordförande: ”Vi gör det för damfotbollens bästa”

Läs mer: Landslagsmålvakten: ”Otroligt besviken – kom som en chock”

Läs mer: Elitfotboll Dams sportchef: ”Tagen på sängen”

Ämnen i artikeln

Göteborg
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt