Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 04:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/karlsson-lagemyr-matchvinnare-i-blavitts-dyrkopta-seger/

Sport

Karlsson Lagemyr matchvinnare i Blåvitts dyrköpta seger

IFK Göteborgs mittback Kristopher Da Graca blev offer för nykomlingen Varbergs tuffa spel.
IFK Göteborgs mittback Kristopher Da Graca blev offer för nykomlingen Varbergs tuffa spel. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Hårt skadedrabbade Patrik Karlsson Lagemyr blev matchvinnare när IFK Göteborg vände till 2–1-vinst borta mot Varberg. Men det blev en dyrköpt seger, där Blåvitt fick båda sina mittbackar skadade.

Det återstod bara fyra minuter av ordinarie tid när Karlsson Lagemyr vände det som såg ut att bli en riktig olyckskväll till segerglädje. Hosam Aiesh slog inlägget efter hörna och matchvinnaren mötte perfekt inne i straffområdet.

– Det är så värt det, sade Karlsson Lagemyr till Dplay och syftade på den långa rehabilitering han gått igenom efter flera svåra skador.

Den första allsvenska matchen på gamla Påskbergsvallen, som numera heter Varberg Energi Arena, blev intensiv och händelserik. Varberg är nykomlingen som definitivt inte ber om ursäkt för sig och första halvlek präglades av hemmalagets hårda spel.

Det smällde rejält redan i de första närkamperna och framför allt var det anfallaren Alibek Alievs tacklingar som irriterade IFK Göteborg.

– Kapningen på ”Koffe” är solklart rött, sade Tobias Sana till Dplay och syftade på Alievs mangling av Kristopher Da Graca, som fick bäras ut på bår skadad.

Då hade hans mittbackskollega André Calisir också fått lämna planen skadad. Blåvitt fick fortsätta matchen med ett helt nytt mittbackspar i form av Jesper Tolinsson och Nzuzi Toko.

Da Graca var dubbelt olycklig i första halvlek, då han även var den som stötte in Gustaf Norlins vänsterinlägg i egen bur efter en kvart.

Men Blåvitt reste sig och kunde kvittera just före paus när Tobias Sana skickade in ett vänsterskott efter hörna.

Varberg tvingades ställa upp utan lagkaptenen Astrit Selmani, som gjorde två mål och en målgivande passning i premiären mot Helsingborg. Succémannen kände av en skada före matchstart.

Göteborg tog över spelet efter paus, men hemmalagets kontringar var vassa och det var riktigt nära när matchens lirare Gustaf Norlin så när fått skallen på ett högerinlägg och när han sköt på volley efter hörna.

Men det blev IFK Göteborg och Patrik Karlsson Lagemyr som fick sista ordet.

– Man ska inte favorisera spelare, men man blir extra glad när det är ”Paka” som gör mål, sade tränaren Poya Asbaghi till Dplay.

Varbergs tränare Joakim Persson var inte lika nöjd.

– Jag tycker ändå det är bra att vi kan stå upp mot ett lag med så pass bra fotbollsspelare. Det här kommer att svida, men jag är jättestolt över spelarna, sade han.

Läs mer: Häcken kvitterade sent mot Malmö

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt