Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 07:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/karlsson-nast-dyrast-i-elfsborgs-historia/

Sport

Karlsson näst dyrast i Elfsborgs historia

Elfsborgs Jesper Karlsson går till nederlänska AZ Alkmaar.
Elfsborgs Jesper Karlsson går till nederlänska AZ Alkmaar. Foto: Christine Olsson/TT

Göteborg. En av allsvenskan hetaste spelare lämnar Sverige och Elfsborg. Jesper Karlsson är klar för nederländska AZ Alkmaar i Boråsklubbens näst största spelaraffär genom tiderna.

Enligt flera medieuppgifter får Elfsborg 27 miljoner kronor för sin 22-åriga ytterforward. Summan kan bli 30 miljoner om AZ Alkmaar går vidare till Champions League. Bara Emir Bajramis övergång till Twente 2012 för 35 miljoner har varit större för Boråsklubben.

Delar av Karlsson övergångssumma kommer att hamna Falkenbergs FF och Karlssons moderklubb IFK Böljan.

Jesper Karlsson kom till Elfsborg 2016 och fick sitt stora genombrott under fjolåret. Den här säsongen har han gjort nio mål, varav flera av dem har varit spektakulära.

Under fredagen var Karlsson i Nederländerna för läkarundersökning och kontraktssignering.

– Jag är glad att allt är klart och att Elfsborg gjort det möjligt för mig att ta nästa steg. Nu ser jag fram mot att hjälpa laget och fokusera på återstående matcher i den gula tröjan, säger Karlsson till Elfsborgs hemsida.

Karlsson ingår i Elfsborg trupp i lördagens toppmöte mot Djurgården.

Han ansluter till Alkmaar den 18 september om klubben går vidare till Champions Leagues play off. Annars sker övergången den 28 september.

– Vi är i dag stolta och glada både för Jespers skull och för att IF Elfsborg återigen kan konstatera att vi har en verksamhet och miljö som gör att spelare utvecklas och till slut är redo för att ta steget ut i Europa, säger Elfsborg klubbchef Stefan Andreasson.

Ämnen i artikeln

IF Elfsborg
Borås
Västsverige

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt