Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 06:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kendricks-hyllade-sin-utmanare/

Sport

Kendricks hyllade sin utmanare

Motståndare och goda vänner. Sam Kendricks och Armand Duplantis log och skrattade efter stavhoppsfinalen. Foto: Joel Marklund/Bidlbyrån

DOHA. Det var samma visa som i Diamond League-finalen. Armand Duplantis hade Sam Kendricks mot repen, men amerikanen kontrade och gick vinnande ur striden.

– Publiken gav mig kraften att klara den sista höjden, sade världsmästaren.

Sam Kendricks snodde VM-guldet för Armand Duplantis och blev den förste att försvara sin titel sedan giganten Sergej Bubka tog sex raka.

Tillsammans bjöd de på en stavhopparfest och visade gång på gång hur nära de står varandra. 

När Armand Duplantis klarade i sista försöket på 5,97 var Kendricks framme och kramade om honom. Och när dramat var över samlades medaljörerna på mattan och slog en frivolt tillsammans. På presskonferensen efter dramatiken på Khalifastadion var det idel glada miner – från båda två.

– Vi stavhoppare är speciella. Vi är goda vänner och vi knuffar varandra mot högre höjder, sade Kendricks.

Han hyllade Duplantis och hoppas att alla nu inser vilken tuff motståndare den här 19-årige svensken är. Han tackade publiken, den inte särskilt stora på Khalifastadion, men många av de som var där fanns i kurvan vid stavhoppet.

– De hejade på mig och de hejade på ”Mondo”. Publiken gav mig kraften att klara den sista höjden, sade Kendricks, som satt amerikanskt rekord i år med 6,06 och menar att hans jämnhet är nyckeln till att han lyckas i stora sammanhang.

– Det har varit mitt enda mål så länge jag varit stavhoppare. Jag är inte begåvad med en speciell förmåga utan måste använda alla verktyg som finns och försöka bli en procent bättre varje dag, sade Kendricks.

Till skillnad från Duplantis har han redan börjat tänka på OS i Tokyo, som bara är tio månader bort.

– Visst, sade Kendricks. Biljetterna är bokade, bostad också. Alla mina kompisar är redo att åka. Jag ser fram emot det. Det kommer att bli kul, sade han.

Läs mer:

Duplantis hade behövt en styvare stav: ”Han är för stark” 

Johan Esk: Det här dramat får mig redan att längta till OS