Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kiese-thelin-aik-ar-mer-nojda-med-22/

Sport

Kiese Thelin: AIK är mer nöjda med 2–2

Malmö FFs Isaac Kiese Thelin.
Malmö FFs Isaac Kiese Thelin. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Isaac Kiese Thelins två straffmål gjorde att MFF kunde ta sig från 0–2 till 2–2 mot AIK.

Efteråt menade han att AIK maskade.

– Vi vill mer, säger han.

Isaac Kiese Thelin missade sin första straff, men returen gick in. Statistikerna gav Jo Inge Berget målet, men Kiese Thelin är säker på att det var han som satte den, även om det var en dålig straff.

– Ja, hundra procent, säger han.

Malmö vann med 4–1 mot AIK i Svenska cupen på hemmaplan i torsdags, nu kunde de kvittera först i slutminuterna på Friends arena.

– Det var stor uppförsbacke, men vi kommer tillbaka. Men vi vill mer. Det känns som att de är lite mer nöjda med 2–2 än vad vi är, säger han.

AIK:arna uttryckte tvärt om stor besvikelse efter matchen, men malmöiten står på sig:

– De slösade tid ganska mycket under hela matchen. Maskade.

Han är dock inte särskilt upprörd över det.

– Det får de göra, men då tycker jag att man ska lägga till den tiden. Men jag ska inte stå och tjata för mycket om det, vi ska kunna komma till fler chanser än de vi har. Det är blandade känslor, säger han. 

Någonting som båda lagen var överens om var att planen var undermålig. Kiese Thelin menar att det var den största skillnaden mot matchen i torsdags.

– Hemma i Malmö har vi en bra plan, där vi kan spela vårt spel där vi mixar lite högt och lågt, säger Isaac Kiese Thelin.

Läs mer: Straff i slutminuten räddade poäng för MFF mot AIK

Ämnen i artikeln

Malmö FF
AIK Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt