Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kinhult-klar-for-svenska-tourpremiaren/

Sport

Kinhult klar för svenska tourpremiären

Marcus Kinhult kommer att spela Katrineholm Open i juli. Arkivbild.
Marcus Kinhult kommer att spela Katrineholm Open i juli. Arkivbild. Foto: Kamran Jebreili/AP

Flera intressanta namn finns med på startlistan till premiären av svenska proffstouren.

Bland andra Marcus Kinhult, Sebastian Söderberg och värden Robert Karlsson.

TT Text

Katrineholm Open blir den första proffstävlingen i Sverige den här säsongen och tävlingen kommer att hållas utan publik.

Men det blir inte utan stjärnor.

Marcus Kinhult, för närvarande på 94:a på världsrankingen, är kanske det främsta namnet men han utmanas av Sebastian Söderberg, Joakim Lagergren, Alexander Björk, Michael Jonzon och Oskar Henningsson som alla har segrat på Europatouren. Samt värden Robert Karlsson som har elva segrar på Europatouren.

För Kinhult blir tävlingen i Katrineholm ett steg i förberedelserna för återstarten av Europatouren, där han planerar att spela sin första tävling vid British Masters 22–25 juli, där han är titelförsvarare.

”Tävlingen ingår i världsrankingsystemet, så jag kommer absolut göra allt jag kan för att göra så bra som möjligt i från mig. Men det är också en bra tävling för att komma igång efter uppehållet, att kunna börja på svensk mark i skarpt läge och testa mig och se var jag står”, säger Marcus Kinhult i ett pressmeddelande.

Tävlingen äger rum 2–4 juli och förutom att publiken får följa det hela från tv-sofforna finns ytterligare restriktioner.

Inga caddies är tillåtna och spelarna får bara värma upp max 60 minuter innan start. Det blir inga gemensamma samlingar, ingen prisutdelning och spelarna måste hålla avstånd då de befinner sig på träningsområden.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt