Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Kittel femma i VM-dressyren

Patrik Kittel förbättrade sitt personliga rekord för andra dagen i rad och slutade femma i Grand Prix special.
Patrik Kittel förbättrade sitt personliga rekord för andra dagen i rad och slutade femma i Grand Prix special. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Patrik Kittel satte personligt rekord i dressyrens grand prix special i VM.

Det räckte dock inte till medalj. Kittel och Well Done de la Roche slutade femma.

Kittel var fyra i lagtävlingen individuellt (grand prix) och red sedan ännu bättre i fredagens special. Han och hästen Well Done de la Roche belönades med 79,726 procent. Det gav Kittel ledningen med fyra ekipage kvar.

Det blev dock ingen medalj. Tyskan Isabell Werth, på Bella Rose, vann före amerikanskan Laura Graves, på Verdades, och brittiskan Charlotte Dujardin på Mount St John Freestyle. Det var Werths tredje VM-guld.

Juliette Ramel slutade åtta och Therese Nilshagen tia. De är liksom Kittel klara för söndagens kür i VM i Mill Spring i USA.

VM-debutanten Ramel, på Buriel KH, belönades med 77,295 procent, vilket är personligt rekord. Ramel satte personbästa även grand prix.

– Jag är jättenöjd. Det är fruktansvärt varmt och hög luftfuktighet, det känns på hästen att det är tungt. Men han ställer upp till 100 procent, säger Ramel om Buriel, till SVT.

Nilshagen fick 75,836 procent för henne och Dante Weltino.

Det var inte riktigt lika bra som i går, några misstag gjorde att poängen drogs ner.

– Det var lite kämpigt i dag, vi är båda lite trötta och jag fick pumpa på lite. 75,8 är helt okej men jag vet att jag kan lite bättre, säger Nilshagen till SVT.

Läs mer: Tinne Wilhelmsson nära tårar efter den grova missen

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.