Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klar-for-goteborg-efter-varvningskupp/

Sport

Klar för Göteborg efter värvningskupp

Amerikanska mittfältaren Brianne Folds är klar för Göteborg.
Amerikanska mittfältaren Brianne Folds är klar för Göteborg. Foto: Per Montini/Kopparbergs/Göteborg FC

Linköping rasade efter att provspelande Brianne Folds i smyg träffat konkurrenten Göteborg.

Nu har hon skrivit på för GFC.

”Det är en stor möjlighet för mig att komma hit”, säger amerikanskan.

TT Text

U23-landslagsspelaren var på provspel i Linköping, som bekostade både flygresor och hotell, innan hon och hennes agent åkte till Göteborg där samtalen ska ha varit långt gångna.

– Då bestämde vi oss för att avbryta allt samarbete med båda två, sade Linköpings tränare och sportchef Olof Unogård till Aftonbladet i förra veckan.

– Även om inget är klart med någon annan klubb så går det emot allt vi står för. Det var omöjligt att slutföra provspelet. Hon bor på ett hotell som vi ombesörjer och åker för att träna med en annan förening. Det är respektlöst och oprofessionellt, fortsatte han.

Mats Gren, tränare i Göteborg, sade sig inte känna till hennes kontakt med Linköping.

– Hade vi gjort det så hade vi kanske sagt nej till det här provspelet, sade han till Aftonbladet efter matchen mot Rosengård i förra veckan, där Folds deltog.

Hennes agent har i sin tur tagit på sig skulden i värvningsbråket.

– Jag kan bara be om ursäkt och ta på mig hela ansvaret för det som hänt, sade agenten till Aftonbladet i torsdags.

22-åriga Folds har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2021.

”Jag känner mig mycket välkommen och både spelarna och tränare har varit ’amazing’. Det ska bli så spännande och förhoppningsvis utvecklande att vara en del av det här laget”, säger mittfältaren i ett pressmeddelande.

Topptippade Göteborg har värvat tungt inför premiären mot Kristianstad på söndag och har sedan tidigare plockat in ungerska landslagsspelaren Anna Csiki och amerikanska mittbacken Annika Schmidt.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt