Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 02:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-26-spelare-i-trupperna-till-fotbolls-em/

Sport

Klart: 26 spelare i trupperna till fotbolls-EM

Janne Andersson får ta ut 26 spelare till sommarens EM.
Janne Andersson får ta ut 26 spelare till sommarens EM. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Varje land får ta ut 26 spelare i stället för 23 i sina trupper till fotbolls-EM i sommar. Det väntade beslutet klubbades igenom av europeiska fotbollsförbundet Uefas exekutivkommitté på tisdagen.

TT Text

Utökningen görs på grund av coronapandemin och för att minska risken för att ett lag drabbas av spelarbrist under turneringen.

– Vi ska ju förhoppningsvis vara tillsammans länge. Det kan ju bli sjukdomar och skador. Så det här är något som jag absolut förordar. Blir det så, tycker jag det är positivt sett till alla förutsättningarna, sade Janne Andersson tidigare i vår.

Den svenske förbundskaptenen presenterar sin trupp den 18 maj och ändringar får sedan göras fram till den första matchen, om det finns medicinska skäl.

Även om 26 spelare tas ut till EM får max 23 vara med i varje matchtrupp. Sverige inleder sitt spel i turneringen den 14 juni, mot Spanien i Sevilla.

Läs mer:

Klart: Sveriges matcher i fotbolls-EM flyttas efter Uefas publikkrav

Sverige flyttar sin EM-bas till Göteborg: ”Väldigt bra plats”

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt