Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 21:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-9-500-askadare-pa-europa-league-finalen/

SPORT

Klart: 9.500 åskådare på Europa League-finalen

Sevilla vann Europa League inför tomma läktare 2020. Arkivbild.
Sevilla vann Europa League inför tomma läktare 2020. Arkivbild. Foto: Martin Meissner/AP

Polska myndigheter har godkänt att Stadion Energa i Gdansk kan ta in 25 procent av arenakapaciteten, motsvarande 9.500 personer, till Europa League-finalen den 26 maj.

TT Text

Det skriver Uefa (europeiska fotbollsförbundet) i ett uttalande.

Båda finalisterna tilldelas 2.000 biljetter vardera och 2.000 tilldelas till allmänheten. Resterande går till organisatörer, Uefa, nationella förbund, sponsorer och media.

Åskådare kan behöva visa upp att de blivit vaccinerade alternativt ett negativt coronatest.

”Supportrar som reser från utlandet kommer att behöva följa de inresereglerna och kraven som gäller vid tidpunkten för finalen. Inga undantag kommer att beviljas till biljettinnehavare”, skriver Uefa i ett uttalande.

Manchester United krossade Roma med 6–2 på hemmaplan i det första semifinalmötet och har ena foten i finalen. I den andra semifinalen leder Villarreal med 2–1 mot Arsenal inför returen i London.

Returmatcherna spelas på torsdag.

Ämnen i artikeln

Polen
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt