Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 02:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-allsvenskan-spelas-klart-andra-advent/

Sport

Klart: Allsvenskan spelas klart andra advent

I fjol vann Djurgården SM-guld den 2 november. Arkivbild.
I fjol vann Djurgården SM-guld den 2 november. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Hanna Öberg kommer tävla ute i skidspåren parallellt med att herrallsvenskan i fotboll ska avgöras.

TT Text

Spelschemat för hela serien är nu fastslaget. Värt att markera i kalendern är att den 30:e och sista omgången spelas den 6 december, alltså andra advent.

Spelschemat innehåller även två landslagsuppehåll, från den 31 augusti till 9 september och den 5–17 oktober.

Var Europaspelet ska tryckas in rent schemamässigt återstår att se.

Spelordningen är preliminär på det vis att datumen för varje match inte är helt spikade, utan varje omgång har fått ett huvuddatum och kan komma att justeras.

”Nästa steg i arbetet med planeringen sker nästa vecka då Svensk elitfotboll tillsammans med klubbarna och Svenska fotbollförbundet beslutar om dagar och tider för omgångarna 7–18. Ambitionen är att kunna kommunicera dessa under den kommande veckan”, skriver Svensk elitfotboll i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt